Varmt välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare för information om vårt kursutbud, ansökningsfrågor eller studieplanering. Välkommen med din ansökan redan idag.
Grundläggande kurser motsvarar grundskolan till och med årskurs 9. Undervisningen är anpassad till vuxna och riktar sig till dig som saknar betyg från grundskolan. Du kanske har kortare utbildning än nio år, behöver repetera något ämne eller behöver behörighet innan du fortsätter med dina studier på gymnasienivå.
Gymnasiala kurser ger samma kompetens och behörighet som den treåriga nationella gymnasieskolan.
Du ansöker till oss genom att klicka på den utbildning du vill gå och gör en webbansökan. Du får en kopia på din ansökan till din e-mejladress. Kolla så att den inte hamnat i din skräppost.
De kurser som vi inte ger i egen regi har vi möjlighet att köpa in av en extern utbildningsanordnare. Om du inte hittar den kurs du söker kontaktar du studie- och yrkesvägledaren.
Efter sista ansökningsdag behandlar vi din ansökan.
1. Behörighet och förkunskaper
Skolan kontrollerar att du är behörig till de kurser eller utbildningar som du har sökt. Utifrån de betyg och intyg som du har skickat in samt tidigare studieresultat bedömer vi om du har de förkunskaper som krävs.
2. Urval
Om det finns fler sökande än antalet platser gör skolan ett urval utifrån vuxenförordningen 3 kap. 7 §.
3. Antagningsbesked
Besked om du har blivit antagen eller inte skickar vi till den e-mejl som du har angett i ansökan eller till din folkbokföringsadress, beroende på vilken utbildning du sökt. Om du har blivit antagen får du också information om när utbildningen börjar och på vilket sätt du ska tacka ja eller nej till din plats (obligatorisk registrering).
Gällande antagning till SFI kallar vi elever i tur och ordning.
Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.