Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Osby Lärcenter/Vuxenutbildningen

Vi hjälper dig att nå dina mål – både kortsiktiga och långsiktiga. Hos oss kan du i en stimulerande miljö studera på olika utbildningsnivåer. Vi erbjuder SFI, grundläggande vuxenutbildning, gymnasial vuxenutbildning, yrkesutbildningar och yrkeshögskola. Du kan kombinera dina studier med arbete eller andra aktiviteter. Du kan läsa i den takt och i den studieform (klassrums- eller distansundervisning) som passar just dig. Dessutom har du en studie- och yrkesvägledare som hjälper dig att göra en studieplan som anpassas efter dina önskemål, förutsättningar och valmöjligheter. Välkommen till oss på vuxenutbildningen!

Senast uppdaterad den 22 januari 2021
For English or other languages, click on Translate placed at the top of this page (computer only)

Införskaffa kurslitteratur i god tid

Den 15 februari startar våra grundläggande och gymnasiala kurser igen. När du har blivit antagen är det viktigt att du införskaffar kurslitteratur i god tid före kursstart! Kurslitteraturlistan och annan nyttig information hittas under Information för elever.

Psst! Vi har ytterligare tre intag till våra kurser under vårterminen. För att göra en ansökan till våra grundläggande kurser, klicka här. För att göra en ansökan till våra gymnasiala kurser, klicka här. Välkommen med din ansökan redan idag!

Viktig information nedan

Distansundervisning för alla kurser med start 11 januari

All undervisning kommer tills vidare att ske på distans. Mer information kring vad som gäller för din kurs får du av din lärare via itslearning. Information om när undervisningen återgår till klassrumsundervisning kommer att uppdateras här på hemsidan.

På grund av rådande situation (Covid-19) har följande beslut tagits:

 • Grundläggande kurser, Gymnasiala kurser och SFI fortsätter med distansundervisning.
 • Vård- och omsorgsutbildningen fortsätter med distansundervisning i halva grupper. Ena gruppen är på distans och andra gruppen är på plats i skolan.
 • Svetsutbildningen fortsätter undervisningen på plats i skolan.
 • Ingen drop-in till studie- och yrkesvägledaren. Ärenden hänvisas till mejl och telefon. Det finns viss tillgång till bokade tider.

Följ den här länken för mer information om vad det innebär att studera på distans.

Ansök till vårterminens kurser

Nytt för vårterminen 2021 är att vi nu erbjuder fler kursstarter och olika studietakter för våra grundläggande och gymnasiala kurser. Välkommen med din ansökan redan idag!

 • Kursstart 11 jan 2021 — ANSÖKAN STÄNGD
 • Kursstart 15 feb 2021 — ANSÖKAN STÄNGD
 • Kursstart 22 mars 2021 — ansök senast 21 feb 2021
 • Kursstart 26 april 2021 — ansök senast 28 mars 2021
 • Kursstart 31 maj 2021 (endast gym. kurser) — ansök senast 2 maj 2021

Behöver du hjälp med att studieplanera? Vänligen kontakta studie- och yrkesvägledaren så hjälper hon dig.

Ansök här

SFI distans

Från och med augusti 2020 erbjuder vi möjlighet att läsa SFI på distans en dag i veckan för dig som arbetar eller har en annan aktivitet dagtid. Då utbildningen sker digitalt måste du ha tillgång samt kunna använda en dator. Välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök här

Anmälan till högskolestudier hösten 2021

Planerar du att söka in till högskola/universitet? Glöm inte bort att webbanmälan öppnar den 15 mars.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Sista anmälningsdag och sista dag du kan prioritera dina utbildningar är den 15 april. Sista kompletteringsdagen för betyg till betygsdatabasen UHR är den 21 juni. Lycka till!

Utfärdande av slutbetyg inom vuxenutbildningen förlängs

För att underlätta för de elever som drabbas av nedstängningen av den kommunala vuxenutbildningen under den rådande coronakrisen har regeringen beslutat om en ändring som innebär att slutbetyg från komvux på gymnasial nivå får utfärdas fram till och med den 1 juli 2021.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

 • Malin Dalén
  Expedition, Skoladministratör
  0479-52 85 38
 • Matilda Karlsson
  Studie- och yrkesvägledare, Osby Lärcenter/Yrkesskolan
  0479-528 533
  0708-31 80 88
 • Therésa Keric
  Studie- och yrkesvägledare (föräldraledig)
  0479-52 85 33
 • Ann-Christin Lund
  Rektor - Vuxenutbildningen
  0709-3180 80
 • Stefan Ekvall
  Områdeschef gymnasie- och vuxenutbildning, Centrala Barn- och Elevstödsenheten (CBE)
  0479-52 86 12

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Är du mellan 16-20 år, har hoppat av gymnasiet och saknar annan sysselsättning i form av jobb, studier eller praktik? Då är du välkommen att kontakta ungdomsvägledaren här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lärlingsakademin Skåne Nordost

Klicka på bilden ovan för mer information om lärlingsutbildningar på gymnasial nivå samt för att komma till ansökan.