Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Osby Lärcenter/Vuxenutbildningen

Vi hjälper dig att nå dina mål – både kortsiktiga och långsiktiga. Hos oss kan du i en stimulerande miljö studera på olika utbildningsnivåer. Vi erbjuder SFI, grundläggande vuxenutbildning, gymnasial vuxenutbildning, yrkesutbildningar och yrkeshögskola. Du kan kombinera dina studier med arbete eller andra aktiviteter. Du kan läsa i den takt och med den studieform som passar just dig. Dessutom har du en studie- och yrkesvägledare som hjälper dig att göra en studieplan som anpassas efter dina önskemål, förutsättningar och valmöjligheter. Välkommen till oss på vuxenutbildningen!

Senast uppdaterad den 1 mars 2021
For English or other languages, click on Translate placed at the top of this page (computer only)

Nytt intag den 22 mars

Den 22 mars har vi ett nytt intag till våra grundläggande och gymnasiala kurser. Skolan skickar ut antagningsbesked via e-mejl onsdagen den 24 februari. Kom ihåg att registrera dig på dina kurser senast 3 mars. Du som blir antagen kommer att kunna se dina kurser på vår lärplattform itslearning redan fredagen den 19 mars. Inloggningsuppgifter till itslearning får du i samband med registreringen. Vid frågor gällande inlogg, vänligen kontakta Nina Rask. Glöm inte bort att införskaffa kurslitteratur i god tid före kursstart. Kurslitteraturlistan och annan nyttig information hittas under Information för elever.

Ta chansen att utbilda dig till kvalificerad svetsare!

Vill du gå en kort utbildning som leder till jobb med bra lön? Kvalificerade svetsare har en mycket god arbetsmarknad då svetsare under de senaste åren varit ett av de yrken där det råder stor brist på arbetskraft. Du behövs!

Osby Lärcenter/Vuxenutbildningen och Ekbackeskolan erbjuder en yrkeshögskoleutbildning till certifierad svetsare med kvalificerad kompetens. Utbildningen startar den 23 augusti 2021 och pågår i 40 veckor. Sista ansökningsdagen är den 21 maj. Välkommen med din ansökan redan idag!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Fortsatt distansundervisning

All undervisning på vuxenutbildningen kommer tills vidare att ske på distans på grund av rådande situation (Covid-19). Mer information kring vad som gäller för din kurs får du av din lärare via itslearning. Information om när undervisningen återgår till klassrumsundervisning kommer att uppdateras, både här på hemsidan, på Facebook och i respektive kurs på itslearning. Följ den här länken för mer information om vad det innebär att studera på distans.

Drop-in till studie- och yrkesvägledaren är fortsatt stängd. Det finns viss tillgång till bokade tider.

 

Ansök till vårterminens kurser

Nytt för vårterminen 2021 är att vi nu erbjuder fler kursstarter och olika studietakter för våra grundläggande och gymnasiala kurser.

  • Kursstart 11 jan — ANSÖKAN STÄNGD
  • Kursstart 15 feb — ANSÖKAN STÄNGD
  • Kursstart 22 mars — ANSÖKAN STÄNGD
  • Kursstart 26 april — ansök senast 28 mars
  • Kursstart 31 maj (endast gymnasiala kurser) — ansök senast 2 maj

Behöver du hjälp med att studieplanera? Vänligen kontakta studie- och yrkesvägledaren. Välkommen med din ansökan redan idag!


Nu erbjuder vi även SFI distans

Nu erbjuder vi möjlighet att läsa SFI på distans en dag i veckan för dig som arbetar eller har en annan aktivitet dagtid. Då utbildningen sker digitalt måste du ha tillgång samt kunna använda en dator. Välkommen med din ansökan redan idag!


Anmälan till högskolestudier

Planerar du att söka in till högskola/universitet hösten 2021? Glöm inte bort att webbanmälan öppnar den 15 mars.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Sista anmälningsdag och sista dag du kan prioritera dina utbildningar är den 15 april. Sista kompletteringsdagen för betyg till betygsdatabasen UHR är den 21 juni. Lycka till!


Utfärdande av slutbetyg inom Komvux förlängs

Läser du mot ett slutbetyg på vuxenutbildningen? För att underlätta för de elever som drabbas av nedstängningen av den kommunala vuxenutbildningen under den rådande coronakrisen har regeringen beslutat om en ändring som innebär att slutbetyg från komvux på gymnasial nivå får utfärdas fram till och med den 1 juli 2021.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Tveka inte att kontakta vår studie- och yrkesvägledare för mer information!


Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Är du mellan 16-20 år, har hoppat av gymnasiet och saknar annan sysselsättning i form av jobb, studier eller praktik? Då är du välkommen att kontakta ungdomsvägledaren här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster