Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Studieekonomi

För att finansiera dina studier på grundläggande och gymnasial nivå kan du söka studiemedel (bidrag och lån).

Studiemedel söks och beviljas av CSN. Du ansöker digitalt med Bank-ID på deras webbplats. Det är du själv som söker och sköter kontakten med CSN. Om du studerar via komvux och tänker byta, avbryta en kurs eller ändra din studietakt, ska du alltid meddela CSN. Om du inte meddelar CSN kan du bli återbetalningsskyldig.

Det finns två olika former av finansiering:

  • Studiehjälp är för dig som vuxenstuderar heltid på grundläggande eller gymnasial nivå. Studiehjälp kan du få till och med vårterminen det år du fyller 20.
  • Studiemedel kan du få för heltids- eller deltidsstudier (75 % eller 50 %) för studier på grundläggande och gymnasial nivå men också för eftergymnasiala studier (till exempel YH eller högskola).

Du kan söka studiemedel från och med hösten det år du fyller 20 år. Du kan ha rätt till bidrag till och med det år du fyller 56. Men din rätt till studielån begränsas från och med det år du fyller 47.

För ytterligare information, vänligen gå till CSN:s webbplats www.csn.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller kontakta CSN på telefon 0771-27 60 00.