Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Birgitte Holm-Sørensen

Jag kommer från Danmark, Köpenhamnsområdet, där jag gick hela min skolgång och utbildade mig. Var som barn mycket aktiv i Birkerød kommunale musikskole på blockflöjt, viola da gamba och div, renässansinstrument. Hade där en utomordentlig duktig lärare, Karin Ddupont, som var en riktig eldsjäl vad beträffar renässans- och barockmusik.

Efter gymnasiet blev jag antagen på mi, musikvidenskabeligt institut vid Köpenhamns universitet, där jag studerade musikvetenskap och tog en BA degree. 1976 blev jag antagen på teoristudiet på det kgl. danske musikkonservatorium, en 2-årig vidareutbildning. Fortsatte undertiden med blockflöjtstudier hos div. lärare och undervisade i blockflöjt och körsång under många år på olika musikskolor och studieförbund. Dessutom var jag i många år kyrkosångare och sjöng en del jazz.

1984 flyttade jag till Göteryd i småland, vikarierade i Älmhults musikskola under några år och var körledare för Elmekören från 1990 till 2000. 1990 började jag min anställning vid musikskolan här i Osby.

Jag leder kören - Tonsnäckorna.

Musiklärare
Birgitte Holm-Sørensen
Telefon: 0738-17 49 60

Exempelbild