Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Musikskolan

I Osby finns en kommunal musikskola. Elevantalet på musikskolan är idag ca. 240 elever. Dessa fördelas på instrumental- och sångundervisning.

Instrumental och sångundervisningen är öppen för alla elever i Osby kommun från förskoleklass till och med gymnasiet (även vuxna i mån av plats). På vissa instrument finns dock kö. Detta gäller främst gitarr, piano, sång och slagverk. Lärartjänsterna på musikskolan är idag 7,9 heltidstjänster. I ett flertal av tjänsterna ingår tjänstgöring på grundskola och gymnasium.

Förutom instrumental- och sångundervisning som bedrivs har musikskolan ett flertal ensembler. Nämnas kan bl.a. blåsorkester, stråkensembler, rockgrupp, kör och blandade ensembler.

Musikskolans utåtriktade verksamhet är mycket stor. Varje år genomförs ca. 60 olika arrangemang från det lilla formatet till större offentliga konserter. En stor hjälp vid dessa tillfällen är musikskolans stödförening Con Brio.

Ett antal projekt genomförs årligen tillsammans med grundskolan såsom stråkklassprojekt och bleckblåsprojekt. Musikskolan har dessutom ett omfattande samarbete med andra kommuner vilket, förutom fasta ensembler, resulterat i gemensamma konserter, läger och studiedagar.

På gång

Arkiv

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.