Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Killebergsskolan

Killebergsskolan är en F-6 skola med ett integrerat fritidshem. På skolan går det cirka 110 elever, från och med årskurs 7 går eleverna på Parkskolan i Osby.

Eleverna reser till Osby varje vecka för viss undervisning, t.ex. språkval, hem- och konsumentkunskap, idrott med simundervisning samt slöjd.

Skolan ligger vackert utmed gamla vägen Osby – Killeberg – Loshult – Älmhult. Skogen och naturen finns direkt utanför dörrarna och gör skolan till en trevlig och stimulerande miljö att vistas i. På skolan finns matsal och idrottssal, skolan inrymmer även Killebergs bibliotek.

Personalen består av cirka 18 pedagoger; lärare, förskollärare, speciallärare/pedagog, fritidspedagog, barnskötare, resurspersoner samt personal som arbetar i köket och med städ. Elevhälsan delas med Parkskolans område och består av skolsköterska, kurator samt rektor.

På skolan finns ett nära samarbete mellan klasserna och alla elever och personal känner varandra. Eleverna är indelade i klasserna fk, åk 1, åk 2, åk 3, åk 4 samt åk 5‑6. Fritidshemmet ligger i samma byggnad och ett gott samarbete är etablerat  under hela dagen, genom bland annat samlad skoldag.

Skolan arbetar med ett aktivt systematiskt kvalitetsarbete och med ett utvecklingsarbete som är målgemensamt med Parkskolan, aktiviteterna som ska leda till att uppsatta mål uppnås sätts lokalt på Killebergsskolan.

Föräldrarådet är aktiva i skolans verksamhet.

Mer information

Frågor som rör klassen som mitt barn går i

Klassföreståndaren

Skolsköterska

Annika Kihlström
Telefon: 0479-52 81 48
Mobil: 0709-31 81 48
e-post: annika.kihlstrom@osby.se

Skolkurator

Veronika Strid 
Telefon: 0479-52 83 89
Mobil: 0709-31 83 89
e-post: veronika.strid@osby.se

Adressändringar och utflyttning

Skolexpeditionen (som vi har gemensamt med Parkskolan)
Tel: 0479-52 81 45
Utflyttsanmälan görs via e-tjänsten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ledighet

Klassföreståndaren beviljar ledighet för upp till fem dagar/läsår. Längre ledigheter beviljas av rektor. Blankett för ledighetsansökan finns i blankettarkivet.

Alla ledighetsansökningar lämnas först till klassföreståndaren.

I första hand registreras sjukanmälan av vårdnadshavare i Infomentor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. senast klockan 08.30, i andra hand per telefon till Parkskolans expedition från klockan 07.45 till 8.30 på telefon 0479‑52 81 45.

Anmälan om frånvaro ska göras varje dag till skolan. Saknas någon elev och det inte finns någon anmäld frånvaro kontaktar skolan hemmet.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Killebergsskolan och skolbibliotek

Killebergsskolan

Besökadress:

Lilla Stockhult
283 76 Killeberg

Tel: 0709-31 82 23

 

Postadress:

Osby kommun

Killebergskolan

283 80 Osby