Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Mat och måltider

I Osby kommun lägger vi stor vikt vid att maten är av god kvalitet, att maten tillagas på bra råvaror och med stor omsorg. Det är kostenheten i kommunen som tillagar och levererar måltider till förskola, grundskola, samt äldreomsorgen.

Exempelbild

Maten i grundskolan

Kostenheten arbetar för att maten ska vara bra både för miljön och hälsan. Målsättningen är att andelen ekologiska livsmedel år 2020 ska vara 50 procent samt år 2030 60 procent (i december 2017 var alla kök i Osby kommun uppe i 33,6 procent). Kostenheten strävar även efter att använda närproducerat och svenska råvaror så långt som möjligt.

Tillagning

I kommunen finns det både tillagningskök och mottagningskök som ser till att maten är både hälsosam och ser inbjudande ut. Matsedeln planeras centralt tillsammans med kockar från köken och består av både traditionell svensk husmanskost och maträtter med inspiration från andra kulturer. Måltiderna inom grundskolan planeras enligt nordiska näringsrekommendationerna (NNR).

Aktuell matsedel hittar du under rubriken Matsedel, samt i appen ”Skolmaten” som går att ladda ner i din appbutik.

Matsedel

  • 17 september - Måndag - Vecka 38
    Ugnstekt falukorv med potatismos
  • 18 september - Tisdag - Vecka 38
    Chili con carne med ris
  • 19 september - Onsdag - Vecka 38
    Fiskgratäng med soltorkade tomater och basilika, potatis
  • 20 september - Torsdag - Vecka 38
    Pasta carbonara
  • 21 september - Fredag - Vecka 38
    Linssoppa med mjukt bröd

Lokala avvikelser kan förekomma.