Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

In- och utflyttning

Om du är nyinflyttad eller kommer att flytta till Osby kommun och har barn som ska gå i förskoleklass, grundskola eller grundsärskola, ska du anmäla det via vår e-tjänst. Du anmäler även utflyttning via e-tjänsten

Inflyttning

Om du är nyinflyttad eller kommer att flytta till Osby kommun och har barn som ska gå i förskoleklass, grundskola eller grundsärskola, ska du anmäla det via vår e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kontakta administratör på barn- och utbildningsförvaltningen om du inte har svenskt personnummer, har skyddade uppgifter eller av annan anledning inte kan göra ansökan via e-tjänsten så skickar vi en blankett.

Vi utgår från önskemål av skola så långt det är möjligt. Om det finns fler sökande än platser på önskad skola fördelas eleverna enligt fastställda urvalskriterier. Om ni är två vårdnadshavare måste båda godkänna platserbjudandet för att det ska vara giltigt, inloggning sker med BankID.

När skolplaceringen är klar tar rektor kontakt med vårdnadshavare/ vårdnadshavarna och bestämmer tid för inskrivningsmöte. Under veckorna 27-32 handläggs inga ny- eller omplaceringar av elever inom grundskolan.

Välkomna till Osby kommun!

Utflyttning

Om du har barn som går i grundskola i Osby kommun och planerar att flytta från kommunen ska du som vårdnadhavare göra en utflyttningsanmälan via vår e-tjänst. Om ni är två vårdnadshavare måste båda godkänna utflyttningsanmälan, inloggning sker med BankID.

Berätta också för barnet lärare att ni ska flytta.


Om du har frågor eller behöver hjälp med din anmälan kan du kontakta administratör på barn- och utbildningsförvaltningen.


Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.