Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Solklinten

I paviljonger vid Hasslarödsskolan har Solklintens förskola sin verksamhet. Vi har ett fint läge som erbjuder gångavstånd till bland annat simhall, ishall och bibliotek. Skog, lekplatser och Osbysjön ligger också i närheten av förskolan. Detta ger ytterligare möjligheter till vad verksamheten kan erbjuda utöver det som finns på vår gård och i våra lokaler.

Solklinten

Förskolan är uppdelad på fem avdelningar. På Solen, Månen och Myran är de yngre barnen och på Stjärnan och Humlan är de äldre barnen. Vi har ett samarbete mellan de äldre barnens avdelningar och även mellan de yngre barnens avdelningar.

Vi har en kokerska som lagar frukost, mellanmål och soppa (övrig lunch levereras från Ekebo). Hon bakar även allt bröd, sallad och ordnar all specialkost. Mycket av vår mat är ekologisk.

Solklintens förskola ska vara en trygg och lärorik plats. Vår verksamhet utgår från förskolans läroplan (Lpfö 98/16) samt vår lokala arbetsplan.

Vi erbjuder en lustfylld miljö där leken står i centrum. I leken sker mycket av barnens utveckling och lärande, till exempel det sociala samspelet och språket. Vi lägger stor vikt vid att ta tillvara på barnens fantasi, upptäckarglädje och olika kompetenser. För att miljön ska vara spännande, inspirerande och utvecklande arbetar pedagogerna med att förändra den kontinuerligt utifrån barnens behov och intressen. Vi arbetar för att alla barn ska få bli sitt bästa jag. Vi använder vår stora gård dagligen i ur och skur.

Vi strävar efter ett nära och förtroendefullt samarbete med vårdnadshavare där de kan få insyn och delaktighet av vår verksamhet. På förskolan finns ett föräldrasamråd som tillsammans med pedagoger träffas 2-3 gånger under året.

Mer information

Förskola och familjedaghem har stängt 4 dagar per läsår pga fortbildning, planering och utvärdering för personalen. Barnomsorgsavgiften reduceras inte för dessa dagar.

Förskolans kvalitetsdagar 2019

22 mars
17 juni
13 augusti
25 oktober

Föräldraaktiv inskolning

Vi på Solklintens förskola erbjuder en föräldraaktiv inskolning. Med det menar vi att förälder är med sitt barn under de första tre dagarna som startar tisdag i första inskolningsveckan. Vi erbjuder tid mellan klockan 9‑14 de första tre dagarna, men du som förälder avgör hur länge ditt  barn orkar vara med. Du som förälder är med hela tiden och är aktiv. Du kan till exempel läsa böcker, byta blöja, trösta och vara ute tillsammans med ditt barn så tänk på kläder efter väder.

Eftersom du är med hela tiden, får du möjlighet att berätta om hur ditt barn fungerar i olika situationer. På det sättet får vi som personal en djupare kunskap om ditt barn. Ibland kan inskolningen ske i grupp samtidigt med andra föräldrar och barn.

Inskolningsperioden varar i 2 veckor och efter de tre första dagarna börjar ni att lämna ert barn hos oss. Vi kommer att ge er tider som är anpassade efter ert barns behov. Det kommer i början att vara korta stunder för att sedan utökas. Under dessa dagar ska ni föräldrar vara tillgängliga och komma när det behövs.

All personal deltar i inskolningen och du finns med under tre dagar. Detta gör att det finns gott om tid att lära känna varandra, och ni får en inblick i vår verksamhet. Med denna inskolningsmodell hoppas vi att ni och ert barn kommer att få en bra början på förskolan.

Matsedlar

 • 19 augusti - Måndag - Vecka 34
  SOMMARLOV
 • 20 augusti - Tisdag - Vecka 34
  SOMMARLOV
 • 21 augusti - Onsdag - Vecka 34
  Panerad fisk, kokt potatis, kall sås
 • 22 augusti - Torsdag - Vecka 34
  Spagetti och köttfärssås
 • 23 augusti - Fredag - Vecka 34
  Broccolisoppa med mjukt bröd

Lokala avvikelser kan förekomma.

Kontakt

 • Annika Martinsson
  Förskolechef - Hasselgården, Solklinten, Pedagogisk omsorg Osby
  0479-52 82 15

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Solklinten

Hasslarödsvägen 12

283 33 Osby

 

Telefonnummer avdelningarna:
Humlan: 0479-52 83 78
Myran: 0479-52 83 71
Stjärnan 0709-31 83 77
Månen och Solen: 0709-88 84 23