På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Barn & utbildning / Gymnasieskolor
Lyssna

Gymnasieskolor

Osby kommun har två gymnasieskolor, Ekbackeskolan och Naturbruksgymnasiet.

Ekbackeskolan

Ekbackeskolan erbjuder dig utbildning i en modern och trivsam studiemiljö, den lilla skolan med de stora möjligheterna. Här kan du välja på nio olika utbildningar, till exempel naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet eller teknikprogrammet. Undervisningen vid Ekbackeskolan sker i blockläsning och som elev har du 4-dagarsvecka. På Ekbackeskolan erbjuder vi också 5 olika Introduktionsprogram. Introduktionsprogrammen (IM) är till för dig som inte har uppnått behörighet till nationella program i gymnasieskolan enligt de behörighetsregler som gäller från och med hösten 2011.

Yrkesskolan i Osby

Den här nya enheten på Ekbackeskolan erbjuder flera utbildningsvägar för dig som av en eller flera anledningar inte når upp till gymnasieskolans kunskapskrav. Vi tar emot gymnasie-elever inom särskolan, autism, asperger och ADHD. Vi kan individanpassa din utbildning utifrån dina särskilda behov. Vi erbjuder en trygg och strukturerad miljö där du efter dina egna förutsättningar får en meningsfull skolgång. Målsättningen är att du ska växa som person och bli förberedd på vuxen- och arbetslivet, få tilltro till dina färdigheter och förstå betydelsen av att kunna utföra arbetsuppgifter självständigt och tillsammans med andra. Erfarenheten är att de flesta elever går ut skolan med någon form av tryggad sysselsättning efter studenten.

Mer information om gymnasieskolan hittar du på skolans hemsida, under rubriken länkar till höger.

Naturbruksgymnasiet

Naturbruksgymnasiet är för dig som svarar ja på någon av följande frågor:

  • Gillar du att vara ute i skog och mark?
  • Tycker du jakt och fiske är spännande?
  • Är äventyr och upplevelser som klättring och dykning lockande?
  • Verkar det kul att köra skogsmaskin?

Du kan välja mellan fem olika inriktningar. Jakt & Viltvård, Skogsbruk & Skogsmaskinteknik, Fisketurism och Vattenbruk, Vildmark & Äventyr samt Vildmark & Äventyr med utökad behörighet. Vilken inriktning du än väljer, så väntar en spännande utbildning där naturen kommer att vara ditt klassrum.

Mer information om naturbruksgymnasiet hittar du på skolans hemsida under rubriken länkar till höger.

Sidan uppdaterad: 2017-09-01

Kontakt