På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Barn & utbildning / Barnomsorg 1-5 år / Förskolor / Toftagårdens naturförskola
Lyssna

Toftagårdens naturförskola

Toftagården är belägen i idylliska Visseltofta, 11 km väster om Osby. Utanför knuten har vi fantastisk skogsmiljö med hästhage som granne. I vår närmiljö finns även lekplats, idrottsplats och hembygdsgården.

Toftagårdens naturförskola är en förskola med en avdelning med barn i åldrarna 1-5 år. I samma hus finns också Visseltoftaskolan, med fritidshem, som skapar förutsättningar för ett nära samarbete med skolan.

Toftagårdens naturförskola är ett alternativ i hela kommunens förskoleverksamhet, vilket innebär att barn från andra delar av kommunen är välkomna att välja denna.

Toftagårdens naturförskola erbjuder:

  • Tydlig pedagogisk grundidé utifrån natur, miljö och hållbar utveckling med mycket utevistelse
  • En verksamhet som bygger på lyssnandets pedagogik, vilket innebär att vi utgår från barnens idéer och planerar arbetet utifrån dessa.
  • Grön Flagg miljöcertifierad förskola som arbetar systematiskt med hållbar utveckling
  • Utomhuspedagogik - vi använder naturen och förskolans närmiljö i barnens lärande och utvecklingsprocess. Vår pedagogiska verksamhet förlägger vi i största möjliga mån utomhus. Här tar vi hänsyn till barnens ålder och väderleksförhållanden.
  • Att barnens arbetsmiljö ska präglas av lugn och ro, trygghet, glädje och kreativitet.
  • Samverkan med skola och fritids utifrån syftet är att skapa kontinuitet och en smidig övergång när barnen börjar i skolan.

Sidan uppdaterad: 2017-12-13

Kontakt