På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Barn & utbildning / Barnomsorg 1-5 år / Förskolor / Hasselgården
Lyssna

Hasselgården

Hasselgårdens förskola består av fyra avdelningar med barn i åldern 1-5 år. Avdelningarna Killevippen och Filuren finns i den låga byggnaden. Avdelningarna Kringlan och Krumeluren finns i den höga byggnaden.

Förskolan ligger i anslutning till Hasslarödsskolan i närheten av både simhall och ishall som vi försöker besöka ungefär varannan vecka.

I köket arbetar vår kokerska som lagar vår goda frukost, lunch och mellanmål från grunden av färska råvaror. Vi undviker halvfabrikat i så stor utsträckning som möjligt och stora delar av barnens mat är baserad på ekologiska produkter. Innan lunchen serveras en salladsbuffé förutom när det är vegetarisk lunch eller soppa. Att uppmuntra barnen att äta frukt och grönt och en hälsosam, balanserad kost anser vi är en viktig del av vårt uppdrag på förskolan.

 • Frukostbuffé serveras på en avdelning/hus 7.20-8.00
 • Lunch serveras 11.30
 • Mellanmål serveras 14.30

Barnen som behöver sova under sin dag på förskolan erbjuds att sova utomhus i vagn. Vi tror att barnen mår bra av att sova utomhus i den friska luften och på så vis minskar vi även de sjukdomar som sprids genom bakterier då barnen sover tillsammans inomhus.

Läroplanen för förskolan (Lpfö98/10) styr vår verksamhet och i den anges vilka värderingar som ska råda samt vilka mål och riktlinjer förskolan har att sträva mot. Däremot talar den inte om hur vi ska sträva mot dessa, det är där pedagogernas gemensamma kunskaper och förmågor kommer fram.

På Hasselgården utgår vi från att barn är kompetenta och kan!

På vår förskola vill vi lägga grunden till ett livslångt lärande i en föränderlig värld genom att ge barnen trygghet, glädje och empati.

Startskottet till ett livslångt lärande sker vid födseln och inte vid skolstart.

Sidan uppdaterad: 2017-05-29

Kontakt

 • Hasselgårdens förskola

  Skeingevägen 21
  283 32 Osby

  hasselgarden@osby.se

  Telefonnummer avdelningarna:

  Filuren: 0479-52 83 52
  Killevippen: 0479-52 83 38
  Kringlan: 0479-52 83 34
  Krumeluren: 0479-52 82 67

 • Förskolechef

  Annika Martinsson

  Tel direkt: 0479-52 82 15
  annika.martinsson@osby.se