På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Lyssna

Gamlebygården - En del av det livslånga lärandet

Gamlebygården

 

Gamlebygårdens förskola ligger en liten bit utanför centrum med gångavstånd till skogen. Vi erbjuder plats till 40 barn i åldern 1-5 år. Det är en avdelningsfri förskola där barnen delas in i mindre aktivitets-grupper under dagen. Gruppindelningen görs utifrån ålder, mognad och intressen.

På Gamlebygårdens förskola får man en rolig och lärorik förskoletid där pedagoger och barn arbetar utifrån förskolans läroplan, Lpfö-98/10, samt vår lokala arbetsplan. Vi erbjuder en lustfylld miljö där leken står i centrum. Vi skapar aktivt situationer utifrån vårt tema som är natur, miljö och empati. Barnen utmanas i sin språkliga- , matematiska- och motoriska utveckling samt deras sociala och empatiska förmåga.

Vi skapar mycket utrymme för den fria leken. Detta främjar den sociala utvecklingen där vi som personal aktivt deltar för att stötta och utmana barnen.

Vi får vår mat lagad på förskolan vilket ger oss glädjen att känna alla dofter som sprids när det är dags för lunch. Maten är lagad från grunden. Innan lunchen serveras en salladsbuffé med undantag för när det är vegetariskt eller soppa. Att uppmuntra barnen att äta en välbalanserad kost skapas bra förutsättningar för att orka leka och lära.

På Gamlebygårdens förskola vill vi att barnen ska lägga grunden till ett livslångt lärande i en föränderlig värld genom att ge barnen trygghet, glädje och empati.

Sidan uppdaterad: 2017-04-06

Kontakt

 • Gamlebygårdens förskola

  Gärdesvägen 6
  283 44 Osby

  Tel direkt: 0479-52 83 75
  Tel mobil: 0709-88 84 45
  gamleby@osby.se

 • Förskolechef

  Ulrika Emilsson

  Tel direkt: 0479-52 81 05
  ulrika.emilsson@osby.se