På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Uppleva & göra / Kultur / Osby Konsthall
Lyssna

Osby Konsthall

Osby Konsthall strävar efter en bred utställningsrepertoar inom olika tekniker som akvarell, design, foto, installation, konsthantverk, olja, skulptur. Osby Konsthall ställer ut lokal, regional och nationell konst.

Osby Konsthall ligger i Osby Bibliotek. För öppettider se Osby Bibliotek www.snokabibliotek.se

16 juni - 25 augusti

Bo Isberg - Landskapsbilder

 De senaste tre åren har Osby Konsthall under sommarmånaderna visat konstnärer och konsthantverkare från Osby trakten. I årets sommarutställning lyfter vi fram Osby Konstnären Bo Isberg (1950-2016). Bo hämtade mycket av sin inspiration från naturen kring sin bostad i Mashult och målade främst naturmotiv som han förstärkte med utvalda detaljer som t.ex en björk i höstfärger.

Arr: Osby Kultur

2 september- 7 oktober 2017

Vernissage kl 10:00-13:00. Kl 12:00 invigningssamtal om miljö/ konst med Birgitta Godlund –  "Berättelser om grönt"

Birgitta_Godlund
Foto: Birgitta Godlund


Miljön sätts i fokus i Birgitta Godlund konstnärskap. Hon vill öka vår medvetenhet genom att tydliggöra detaljer i naturen, naturens vardag, detaljer som annars varit dolda för oss, som vi upplever som skönhet men som kan vara en varningssignal.

Arr: Osby Kultur

 

21 Oktober – 25 November BÄSTA BIENNALEN

Vem är hen? Om språk och identitet

Thomas "Genusfotografen" Gunnarsson har fotograferat människor som splittrar tvåkönsnormen med sin blotta existens. Vem är hen? En utställning om hur bilder antingen kan begränsa eller befria vår fantasi om vilka vi vill vara. Om vikten att finnas och att få ta plats.

En utställning skapad av Norrtälje Museum och utställningsproducent Emeli Holmström i samarbete med Genusfotografen Tomas Gunnarsson, RFSL´Roslagen och Daniel Wojahn, språkforskare vid Uppsala universitet/Södertörns högskola.

Utställningen innehåller intervjutexter, foton, filmer och ljudcitat.

Utställningen ”Vem är hen” ingår i det regionala samverkansprojektet Bästa Biennalen www.bastabiennalen.se. Under utställningsperioden erbjuds workshops och föreläsningar.

Arr: Osby kultur

Sidan uppdaterad: 2017-09-15

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig. För att vi ska kunna svara på eventuella frågor i din kommentar, är det mycket viktigt att du fyller i din e-postadress nedan. Du behöver även svara på en kontrollfråga för att skicka formuläret.

Kontakt