På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Uppleva & göra / Kultur / Osby Konsthall
Lyssna

Osby Konsthall

Osby Konsthall strävar efter en bred utställningsrepertoar inom olika tekniker som akvarell, design, foto, installation, konsthantverk, olja, skulptur. Osby Konsthall ställer ut lokal, regional och nationell konst.

Osby Konsthall ligger i Osby Bibliotek. För öppettider se Osby Bibliotek www.snokabibliotek.se

 20 mars – 29 april

Karl Persson – en musikalisk bildvärld

teckning av pojke som spelar flöjt

Karl Persson målar och tecknar på vad han kommer åt. Humor och allvar genomsyrar bilderna som har en säker linje. Han arbetar i ett högt tempo med en musikalisk träffsäkerhet.

Karls bildvärld är fylld av Mozart, musikinstrument och piprökande män i stora kravatter. Stearinljusen flämtar i de gyllene kandelabrarna.

Inför arbetet med utställningen i Osby har Karl även tagit fasta på sin personliga anknytning till trakten och till historien i gränstrakterna mellan Skåne och Småland.

Karl Persson har gått Kulturcentrum Skånes treåriga utbildning och arbetar nu sedan flera år på kulturarbetsplatsen/dagliga verksamheten där.

Han har ett flertal utställningar bakom sig och en film har gjorts om Karl: ”Bomber och Granater, Knivar och Gafflar” av Christina Erman Widerberg som visats på SVT och biografer.

Arr: Osby Kultur & Kulturcentrum Skåne Kontakt: 0479-528 312

 

6 maj – 10 juni

Vernissage lördag 6 maj kl 10.00-13.00

Karin Linderoth - barnboksillustrationer

teckningar av drake och ägg

Möt Osby Kommuns Kulturpristagare 2016, illustratören och barnboksförfattaren Karin Linderoth och hennes magiska bildvärld.

Arr: Osby Kultur Kontakt: 0479-528312

Sidan uppdaterad: 2017-04-18

Kontakt