På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Uppleva & göra / Kultur / Osby Konsthall

Osby Konsthall

Osby Konsthall strävar efter en bred utställningsrepertoar inom olika tekniker som akvarell, design, foto, installation, konsthantverk, olja, skulptur. Osby Konsthall ställer ut lokal, regional och nationell konst.

Osby Konsthall ligger i Osby Bibliotek. För öppettider se Osby Bibliotek www.snokabibliotek.se

 17 oktober – 17 november VERNISSAGE Måndag 17 oktober kl 17:00 inkl. föreläsning kl 19:00

Skånes landskap i förändring – Hembygdens år 2016

En vandringsutställning

Skånsk landskap i dinna

På 1950-talet började maskindriften av jordbruken, en ökad bilism och den allmänna tekniska och ekonomiska utvecklingen lämna avtryck i landskapet. Förändringarna gick allt snabbare vilket oroade den tidens natur- och landskapsvårdare. En av dem var Henning Weimarck, professor i botanik vid Lunds universitet, som tillsammans med sonen Gunnar under flera år reste runt och dokumenterade landskapet. 60 år senare har Sven Persson (fotograf) och Per Blomberg (författare) följt i deras fotspår och fotograferat ett urval av dessa platser.

Resultatet är ett tidsdokument och en berättelse i bild och text om ett landskap i förändring.

2014 tilldelades de Lengertz kulturpris i litteratur för boken - Skånes landskap i förändring. Ett kulturpris som Skånes hembygdsförbund delar ut sedan 1967.

Arr: Osby Kultur, Skånes Hembygdsförbund Kontakt: 0479-528312

 

17 oktober kl 19:00 Föreläsning med Sven Persson – fotograf

Skånes landskap i förändring. Sven Persson ,Vinslöv, håller ett bildföredrag om fascinerande och dramatiska förändringar i landskapet under 60 år. Under 1950-talet åkte Henning Weimark och hans son Gunnar runt i Skåne och fotograferade. Sven Persson har nu 60 år senare följt i deras fotspår och visar på förändringarna.

 27 november – 21 januari

Osby Amatörkonstutställning

Alla i kommunen bosatta eller verksamma amatörkonstnärer (personer som ej har konstutövande som yrke) och som fyllt 16 år, inbjudes härmed att ställa ut på Osby Konsthall under tiden 27 november till 21 januari. För anmälan och information kontakta Osby Kultur på telefon: 0479-52 83 12
Eller maila: lotta.vonbultzingslowen@osby.se Sista anmälningsdag: fredag 4 november.

Sidan uppdaterad: 2016-10-13

Kontakt