På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Uppleva & göra / Kultur / Barn & Unga
Lyssna

Barn & Unga

 Att sätta barn och ungdom i första rummet är viktigt för Osby Kommun.  Vi arbetar för ett brett utbud och en hög kvalitet som verkar för nyskapande. 

Familjeföreställningar hösten 2017

Osby Kommun arrangerar tillsammans med Osby Teaterförening och Osby Konsertförening tre till fyra familjeföreställningar per termin.  För varje föreställning finns en rekommenderad ålder, med detta menar vi den åldersgrupp som föreställningen lämpar sig allra bäst för. Föreställningar är valda så att de ska passa hela familjen med syskon, mor-farföräldrar m.fl.

Om inte annat anges så börjar biljettförsäljningen börjar en timme före föreställningen och i entrén ingår fika efter föreställningen. 

Lördag 9 september kl 11:00 Lönsboda Medborgarhus, Tranebodavägen 1, Lönsboda

Dansföreställning Eli & Rio – Teater TR 3 – rekommenderas från 3-6 år

Eli och Rio

Precis som alla andra – helt olika! Klänningar och mustascher! En tröja blir en byxa, en byxa blir en hatt! Hur påverkas vi av vad vi väljer att ha på oss?

Följ med Eli & Rio på ett äventyr i hemmets alla rum, där de delar med sig av sin överraskande och fantasifulla värld. Eli & Rio är en lustfylld föreställning där vi tar oss an roller och identitetsfrågor med rörelse, humor och öppenhet.

Entré: 50 kr inkl. fika efter föreställning, försäljning börjar en timme innan förställning.

Arr: Osby Kultur Kontakt: 0709-318 312

 

Lördag 30 september kl 11:00 Fritidsgården Pulsen, Västra Storgatan 15, Osby

Bockarna Bruse, Musik i Syd, rekommenderad från 2-5 år

Följ med riksspelmannen Anna Rynefors in i den klassiska sagan om Bockarna Bruse, omarbetad till musik- och berättarföreställning. Här blåser folkmusiken liv i sagan med bland annat en nyckelharpa och en säckpipa i gosedjursdräkt! Sagan är magisk, för den ser likadan ut var på jorden vi än befinner oss.

 Entré: 50 kr Fika ingår. Arrangör: Osby Konsertförening Kontakt: 0701 40 04 33
Info: www.osbykonsertforening.weebly.com

Lördag 21 Oktober, Fritidsgården Pulsen, V. Storgatan 15, Osby  

Mirabell och Astrakan med Regionteatern Blekinge Kronoberg – rekommenderas från 4 år

Mirabell och Astrakan
Bild: Maria Jönsson

En lekfull och existentiell musikteater om att vänta.

Mirabell och Astrakan har båda begett sig till en lekplats för att vänta på att Någon ska komma dit. Denna Någon ska förändra allt och lösa alla deras problem. Men det blir inte riktigt som de tänkt sig. För när Astrakan kommer dit är Mirabell redan där och hon vill absolut inte att Astrakan också ska vara där, tänk om Någon inte vågar komma då. Hon försöker lura bort Astrakan som i sin tur svarar med att jaga bort Mirabell. Båda vill vara ensamma på lekplatsen när Någon kommer. Men när de båda blir skrämda av ett oväntat buller tyr de sig till varandra.

Entré 50 kr inkl. fika kan köpas 1 tim innan föreställningen på Pulsen. Förbokning via sms 070-592 66 48 Arr: Riksteatern Osby

 Lördag 18 November Fritidsgården Pulsen, Västra Storgatan 15., Osby

Vem . Månteatern – rekommenderar från 3-6 år

Man och kvinna med varsin krona på huvudet

En liten föreställning om de stora känslorna

Ett rörande och humoristiskt relationsdrama för de ganska små men också någorlunda stora. Av Pelle Öhlund, Stina Wirsén och ensemblen. Baserad på Stina Wirséns VEM? böcker

Möt Nalle, Fågel, Katt, Kanin och Nallegrisen i deras knasigt underbara men fullt normala tillvaro, där de stökar och bökar runt bland enkla men svåra vardagligt trassliga situationer.

Kryp in i vår visuellt kittlande och musikaliskt nyfikna VEM-värld full av knöliga, luddiga och roliga känslor, relationer och VEM-djur. VEM? fångar det vardagligt svåra och djupt dramatiska på ett lustfyllt, okomplicerat och humoristiskt sätt.

Entré 50 kr inkl. fika kan köpas 1 tim innan föreställningen på Pulsen. Förbokning via sms 070-592 66 48 Arr: Riksteatern Osby

 

 Övrigt för Barn & Unga

BARN & UNGA PÅ OSBY KOMMUNS BIBLIOTEK

 För uppgifter om barnverksamheter på biblioteken besök www.snokabibliotek.se

Sidan uppdaterad: 2017-09-15

Kontakt