På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Uppleva & göra / Kultur

Kultur


I Osby Kommun finns ett brett utbud av olika kulturyttringar. Ett rikt föreningsliv, studieförbund, och privata initiativtagare berikar kommunen med ett stor kulturutbud inom teater, film, dans, musik och konst. Stora delar av kulturutbudet finns presenterat i Kulturkalendern som ges ut två gånger om året. Vårens kulturkalender ges ut i januari och finns att hämta på bland annat Osby bibliotek och turistbyrån. Kultur & Biblioteksprogram presenteras  på denna sida.

Kommunen är rik på natur- kulturvärden. Inom kommunens gränser ligger Skånes enda Kulturreservat Örnanäs och Diabasbrotten i Svarta Bergen i Hägghult och flera andra vackra natur- och kulturmiljöer. Hembygdsföreningarna och byalagen värnar om den lokala historien och vackra kulturmiljöer vilket har skapat ett stor utbud av hembygdsmuseum att besöka.  Osby Konsthall ligger i huvudbiblioteket och visar ett varierat utställningsutbud.

 I Medborgarhuset Osby Borgen finns en av Skånes största scener till scenmåttet och erbjuder ett rikt utbud av såväl film, teater, musik

 En av de större turistattraktionerna är BRIOs Lekoseum - ett museum med plats för lek och leksakshistoria.

 Osby är en musikkommun med ett stort antal konserter och egna verksamma musiker. Musikskolan har en omfattande och bred verksamhet.

Om du vill veta vad som händer i Osby Kommun besök gärna Osby Turism:s hemsida. Kalendariet finner du om du följer länken här!

Sidan uppdaterad: 2016-01-14

Kontakt