På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Uppleva & göra / Kultur

Kultur


Om du vill veta vad som händer i Osby i höst kan du hitta många trevliga evenemang på Osby Turism:s hemsida. Kalendariet finner du om du följer länken här!

 

Tyck till om kultur och fritid!

Välkommen till dialogträffar i Osby och Lönsboda. Kulturfrågor och fritidsfrågor kommer diskuteras separat, och träffarna leds av erfarna och utbildade processledare från organisationen Hela Sverige ska leva!

Tisdag 14 oktober kl 18.00-21.00 Stora hotellet, Osby

Onsdag 15 oktober kl 18.00-21.00 Medborgarhuset, Lönsboda

Fri entré. Vi bjuder på mat och fika. Anmälan (senast dagen innan träffen) och frågor: lotta.pettersson@osby.se, 0709-888 489

 

I Osby Kommun finns ett brett utbud av olika kulturyttringar. Ett rikt föreningsliv, studieförbund, och privata initiativtagare berikar kommunen med ett stor kulturutbud inom teater, film, dans, musik och konst. Stora delar av kulturutbudet finns presenterat i Kulturkalendern som ges ut två gånger om året. Höstens kulturkalender finns att hämta på Osby bibliotek och turistbyrån.

Kommunen är rik på natur- kulturvärden. Inom kommunens gränser ligger Skånes enda Kulturreservat Örnanäs och Diabasbrotten i Svarta Bergen i Hägghult och flera andra vackra natur- och kulturmiljöer. Hembygdsföreningarna och byalagen värnar om den lokala historien och vackra kulturmiljöer vilket har skapat ett stor utbud av hembygdsmuseum att besöka.  Osby Konsthall ligger i huvudbiblioteket och visar ett varierat utställningsutbud.

 I Medborgarhuset Osby Borgen finns en av Skånes största scener till scenmåttet och erbjuder ett rikt utbud av såväl film, teater, musik

 En av de större turistattraktionerna är BRIOs Lekoseum - ett museum med plats för lek och leksakshistoria.

 Osby är en musikkommun med ett stort antal konserter och egna verksamma musiker. Musikskolan har en omfattande och bred verksamhet.

Sidan granskad: 2013-09-16

Kontakt

  • Kulturutvecklare

    Lotta Linders

    Tel direkt: 0479-52 83 12
    Tel mobil: 0709-31 83 12
    lotta.linders@osby.se