På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Uppleva & göra / Föreningar
Lyssna

Föreningar

I Osby kommun finns ett fantastiskt föreningsliv med cirka 155 registrerade föreningar. Merparten av invånarna är engagerade i någon förening och det finns aktiviteter inom många olika intresseområden. Ungdomsverksamheten är stor och många ovärderliga ledare ställer upp på sin fritid vilket borgar för att föreningsintresset fortlever och utvecklas.

Nya riktlinjer

Den 13 februari 2017 antog Kommunfullmäktige nya riktlinjer för stöd till föreningar och civilsamhället, uthyrning/utlåning samt taxor för lokaler. De nya riktlinjerna innebär förändrade kriterier, prioriterade grupper och former. Förändringar i lokaltaxor kommer även att ske.

Underlaget till de nya riktlinjer har tagits fram under hösten 2016 genom omvärldsanalys, enkät till föreningarna, intervjuer med föreningarna och öppna möten och dialogträffar med möjligheter för föreningarna att komma med synpunkter. Vill du läsa mer om de nya riktlinjerna hittar du dokumenten här till höger under rubriken dokument.

Föreningsträff 25 september

Den 25/9 hölls en föreningsträff för föreningsaktiva i Osby kommun. På träffen fick föreningarna ta del av nyheter inom Kultur- och fritid, inspirationsföreläsning av Skåne Idrotten, veta mer om hur du förenklar bidragsansökningar genom att ansöka digitalt och sist men inte minst träffa andra föreningsaktiva. Presentationen från föreningsträffen finns under dokument i högerspalten.

Minnesanteckningar föreningsmöte 13 februari 2017

Minnesanteckningar och presentation finns över mötet under dokument.

Sidan uppdaterad: 2017-10-16