På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Uppleva & göra / Bibliotek

Bibliotek

Biblioteken i Osby kommun består av huvudbiblioteket i Osby samt de två filialerna Lönsboda bibliotek och Killeberg bibliotek.

Osby bibliotek  Lönsboda bibliotek  Killebergs bibliotek

Bibliotekskatalog - Sök, låna om och reservera

I vår bibliotekskatalog kan du till exempel se vilka böcker, tidskrifter och talböcker som biblioteken i Osby kommun tillhandahåller. Här kan du även låna om samt reservera.

Aktuellt

Letar du efter information kring aktuella författarbesök, föreläsningar och biblioteksutställningar? Vänligen klicka dig vidare till följande kultursida: Författarbesök, föreläsningar och biblioteksutställningar.

Filmen Skräckens barnhem

Eleverna i årskurs 3-4 EK har tillsammans med biblioteket spelat in en film som ni kan se via bibliotekets Youtube-kanal. Se filmen här: Skräckens barnhem.

4 juni

Den 4 juni är Lönsboda bibliotek stängt pga personalutbildning.

Osby bibliotek stängt under juni månad

Observera att Osby bibliotek är stängt under juni månad. Detta då ett omfattande golvbyte kommer att ske. Tidningsrummet kommer att vara öppet mån-tor 11-17 samt fre 11-15. Den 5 juni samt 18 juni är tidningsrummet öppet 10-13. Den 19 juni är tidningsrummet stängt.

Tre dagar i veckan har vi utllämning av reserverade böcker samt hjälp till dem som vill reservera böcker från andra bibliotek. Mån, tis och tor är denna service tillgänglig 10-13.

Bokinkastet kommer att vara öppet för den som vill lämna in böcker.

Nya hemsida och katalog

Den 28 maj kommer biblioteken i Osby kommun att lämna kommunens hemsida.

Detta gör vi för att ansluta oss till den gemensamma hemsida och katalog som gäller samtliga bibliotek i Skåne nordost: Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby och Östra Göinge.

Ni kommer då att finna all information på en sida: allt från öppettider till evenamang samt att ni kan söka på böcker, ljudböcker, e-böcker etc direkt på sidan.

1 februari

Om ni vill veta mer om E-böcker och hur de kan lånas via vår bibliotekskatalog kan ni besöka Kristianstad biblioteks sida: E-Böcker.

1 januari

Nya avgifter på biblioteken från och med den 1 januari. Biblioteken i Skåne Nordost har från 2015 en gemensam taxa eftersom vi har en gemensam katalog. Detta innebär bland annat att det kostar 2 kronor per dag och media i förseningsavgift för vuxna. Läs mer här: Låneregler..

Elcykel

Lån av Osby kommuns elcykel. Boende i Osby kommun över 18 år kan låna en elcykel med sitt bibliotekskort på Osby bibliotek. Låneperioden är upp till 3 dagar. Cykeln finns tillgänglig i ordinarie bokningssystem. Uthämtning och återlämning sker under öppettid på Osby bibliotek. En depositionsavgift på 300kr tillkommer. För mer information är du välkommen in på Osby bibliotek.

Sidan uppdaterad: 2015-05-22

Dela och tipsa

Facebook Twitter

Kontakt

 • Osby bibliotek

  Ö Järnvägsgatan 16
  Box 13
  283 21 Osby

  Tel direkt: 0479-52 82 10
  Fax: 0479-52 83 15
  bibliotek@osby.se