På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Uppleva & göra / Bibliotek

Bibliotek

Biblioteken i Osby kommun består av huvudbiblioteket i Osby samt de två filialerna Lönsboda bibliotek och Killeberg bibliotek.

Osby bibliotek  Lönsboda bibliotek  Killebergs bibliotek

Bibliotekskatalog - Sök, låna om och reservera

I vår bibliotekskatalog kan du till exempel se vilka böcker, tidskrifter och talböcker som biblioteken i Osby kommun tillhandahåller. Här kan du även låna om samt reservera.

Aktuellt

Letar du efter information kring aktuella författarbesök, föreläsningar och biblioteksutställningar? Vänligen klicka dig vidare till följande kultursida: Författarbesök, föreläsningar och biblioteksutställningar.

Nya hemsida och katalog

I slutet av maj kommer biblioteken i Osby kommun att lämna kommunens hemsida. Detta gör vi för att ansluta sig till den gemensamma hemsida och katalog som gäller samtliga bibliotek i Skåne nordost: Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby och Östra Göinge. Ni kommer då att finna all information på en sida: allt från öppettider till evenamang samt att ni kan söka på böcker, ljudböcker, e-böcker etc direkt på sidan. Mer information kommer inom kort.

Öppettider vid Valborg och 1 maj

Torsdagen den 30/4 är Osby bibliotek och tidningsrum öppet 10-13. Den 30/4 är Lönsboda bibliotek stängt. Den 1/5 är alla bibliotek i kommunen stängda.

Stängt på lördagar

Observera att vi nu har stängt lördagar på Osby bibliotek. Vi öppnar åter på lördagar i september.

1 februari

Om ni vill veta mer om E-böcker och hur de kan lånas via vår bibliotekskatalog kan ni besöka Kristianstad biblioteks sida: E-Böcker.

1 januari

Nya avgifter på biblioteken från och med den 1 januari. Biblioteken i Skåne Nordost har från 2015 en gemensam taxa eftersom vi har en gemensam katalog. Detta innebär bland annat att det kostar 2 kronor per dag och media i förseningsavgift för vuxna. Läs mer här: Låneregler..

Elcykel

Lån av Osby kommuns elcykel. Boende i Osby kommun över 18 år kan låna en elcykel med sitt bibliotekskort på Osby bibliotek. Låneperioden är upp till 3 dagar. Cykeln finns tillgänglig i ordinarie bokningssystem. Uthämtning och återlämning sker under öppettid på Osby bibliotek. En depositionsavgift på 300kr tillkommer. För mer information är du välkommen in på Osby bibliotek.

Sidan uppdaterad: 2015-04-28

Kontakt

 • Osby bibliotek

  Ö Järnvägsgatan 16
  Box 13
  283 21 Osby

  Tel direkt: 0479-52 82 10
  Fax: 0479-52 83 15
  bibliotek@osby.se