På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Nyhetslistan / Uppskattad och välbesökt familjedag i Osby
Lyssna

Uppskattad och välbesökt familjedag i Osby

2017-09-03

Kids day på Prästängen under Familjedagen

Det blev en välbesökt och uppskattad första familjedag i Osby, lördagen den 2 september. Under större delen av lördagen kunde besökarna ta del av flera olika aktiviteter och uppvisningar, mat från olika delar av världen och långöppet i butikerna.

På förmiddagen drog den första Familjedagen i Osby i gång. På flera olika platser runt om i samhället bjöds det på en mängd olika aktiviteter, evenemang och uppvisningar. Det hölls också en höstmarknad, pajbakstävling, information från föreningar och Osby kommun och på torget kunde man tan prova på att smaka på mat från olika delar av världen. Vid Fågelträdet vid Jenvägen visade Osbykonstnären Sven-Ingvar Johansson upp hur han arbatar med sin motorsågskonst.

Sven-Ingvar Johansson sågar konst

Uppvisningar av räddningstjänsten

På Sjöängen fanns bland annat räddningstjänst, ambulans och polis som visade upp sina fordon, berättade om sin verksamhet. Man kunde även få prova på släckningsarbete och det visades även upp hur man arbatar vid till exempel trafikolyckor

Räddningstjänst aretar med simulerad trafikolycka

Barn provar på att släcka brinnande docka med brandfilt

Dragbygge och Kids Day

På Sjöängen fanns det också möjlighet att bygga och sedan även flyga sin egen drake och på Prästängen fanns Kids Day med till exempel hästskults, hoppborg med mera.

Undomar bygger drake

Gratis bio och pajtävling

Biografen Borgen bjöd på gratis film för barn upp till 15 år och på parkeringen utanför Coop hade tidningen Norra Skåne arrangerat en pajbakstävling som var öppen för alla som ville få sin favorit deesrtpaj bedömd av en jury.

Flicka visar upp en dessertpaj

Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad: 2017-09-03