På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Nyhetslistan / Turistservice sommarsäsongen 2017
Lyssna

Turistservice sommarsäsongen 2017

2017-04-26

Emely Billinger

Under högsäsongen i sommar finns bemannad turistservice på Lekoseums outletbutik, Briogatan 1 i Osby. Mellan den 26 juni och den 18 augusti finns personal på plats för att ta emot besökande turister, måndag – fredag, klockan 10.00 - 17.00.

Personal från Osby kommun finns på plats under perioden, bland andra Emely Billinger, turistinformatör Osby kommun. Personalen tar emot turister som behöver hjälp och råd. Broschyrer om vandringsslingor och cykelturer är populära och efterfrågade. Därför har det tagits fram flera nya leder som samtidigt blir ett sätt att få turister att stanna längre i Osby kommun och omnejd.

Värdefullt

Solveig Nordh, verksamhetschef på Lekosuem, är positiv till att kommunens turistservice flyttar in under sommarsäsongen.
- Vi ser fram emot att få arbeta tillsammans, det är något som berikar Lekoseums verksamhet. Vi har alla mycket att lära av varandra och att få göra det sida vid sida är värdefullt säger Solveig.

Marie Wetterqvist, turismstrateg i kommunen, instämmer.
- Redan från första stund har förslaget mötts positivt och det är mycket glädjande.

Digitaliserat arbetssätt

För att kunna möta den snabba digitala utvecklingen har den traditionella turistbyrån, som tidigare funnits i stationshuset, utvecklats till en service med mer digitalt anpassat arbetssätt. Dock görs en kraftsamlad punktinsats med mer fokus på personlig kontakt under högsäsong.
– Vi vill maximera våra resurser genom att möta besökarna där de främst befinner sig säger Marie Wetterqvist

Turistservicen är även öppen för kommunens invånare.
- Det finns ett brett utbud i vår kommun och i våra grannkommuner som vi gärna tipsar om, säger Emely Billinger och välkomnar både nya och gamla besökare till Lekoseums outletbutik i sommar.

Under för- och eftersäsong hänvisas besökare som söker personlig kontakt till Osby bibliotek.

För mer information besök  turismens hemsida.

Vid eventuella frågor kontakta Marie Wetterqvist, turismstrateg Osby kommun, vars kontaktuppgifter du hittar uppe till höger på denna sida

Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad: 2017-04-26

Kontakt

 • Turismstrateg

  Marie Wetterqvist

  Tel direkt: 0479-52 81 08
  Tel växel: 0479-52 80 00
  Tel mobil: 0709-31 81 08
  marie.wetterquist@osby.se