På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Nyhetslistan / Nu får biblioteket meröppet
Lyssna

Nu får biblioteket meröppet

2017-09-28

Bibliotekets entré

Nu blir biblioteket mer tillgängligt. Från och med den 2 oktober kan du komma in på biblioteket med hjälp av ditt lånekort, både före och efter ordinarie öppettider. Det blir meröppet varje dag – till och med på helger.

På måndag blir det festlig invigning då meröppetsatsningen, som redan har tjuvstartat lite, drar igång på riktigt. Mellan klockan 11.00 och 17.00 bjuds besökarna på salta pinnar och cider och det finns möjlighet att registrera sig som meröppetanvändare.

- Det känns jätteroligt att vi äntligen kommer igång med meröppet så att Osbyborna kan få ökad tillgång till vårt bibliotek, säger bibliotekschef Helena Götesdotter.

Meröppet innebär att du kan besöka biblioteket även när det inte är bemannat. Osby bibliotek kommer att hålla meröppet mellan klockan 7.00 och 22.00, även dagar då biblioteket normalt är stängt. Biblioteket kommer att ha öppet för självincheckning vardag som helg – alla dagar, året om! Det enda som krävs är att du har ett lånekort med kod, är minst 18 år och registrerar dig som meröppetanvändare.

Registrera dig som meröppetanvändare kan du göra under ordinarie öppettider. Glöm inte att ta med din legitimation!

Låna, lämna, surfa

Med meröppet kan du låna och lämna böcker, tidningar och tidskrifter, även när personal inte finns på plats på biblioteket. Det går också bra att hämta reserverade böcker. Då letar du upp dina beställda böcker och lånar dem i automaten. Även datorerna och det trådlösa nätverket är tillgängligt under dessa tider.

Checka in och checka ut

Vill du gå in på biblioteket utanför ordinarie öppettider använder du ditt lånekort och PIN-kod i kortläsaren vid entrén. Du måste lämna biblioteket före klockan 22.00. Högtalarsystemet varnar 15 minuter före stängning.

Hjälp

Meröppet bygger på att du klarar dina ärenden själv. Det kan finnas personal på plats, men de är då upptagna med andra arbetsuppgifter. Om du behöver hjälp är du varmt välkommen under våra ordinarie öppettider.

 

Öppettider på Osby bibliotek

Bemannade öppettider

Måndag: 11.00-19.00
Tisdag-fredag: 11.00-17.00
Även lördagar: 10.00-13.00, mellan september och april.

Meröppet med självbetjäning:

Alla dagar: 07.00-22.00

Under ordinarie öppettider får du personlig service av vår personal som gärna tipsar
och vägleder dig

Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad: 2017-10-02

Kontakt

 • Osby bibliotek

  Ö Järnvägsgatan 16
  283 41 Osby

  Tel direkt: 0479-52 82 10
  Fax: 0479-52 83 15
  bibliotek@osby.se