På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Nyhetslistan / Jämställd elevutställning i Osby
Lyssna

Jämställd elevutställning i Osby

2012-02-29

Lördagen den 10 mars klockan 11.00-13.00 är det vernissage för utställningen "Skapande skola - Work in progress" på Osby konsthall. Utställningen visar konstverk skapade av kommunens elever i årskurs 3, 6 och 9.

Osby konsthall fylls den 10 mars av osbyelevernas egna konstverk. Utställningen, som pågår från den 10 mars till den 10 april, är en del i den nationella satsningen "Skapande skola" för läsåret 2011/2012. Tillsammans med konstpedagogen Christina Erman Widerberg har eleverna i årskurs 3, 6 och 9 skapat sin egna konst, under det övergripande temat; jämställdhet.

Eftersom arbetet med "Skapande skola" fortfarande pågår visas ett pågående arbete, därav utställningens titel; "work in progress". Tanken är att några av verken ska visas i ett större format i Centralparken i Osby längre fram under våren. På så sätt är denna utställning en introduktion av vad som komma skall. Allmänheten kommer att på så sätt kunna följa utvecklingen från konsthallen till Centralparken.

Tanken bakom "Skapande skola" i kommunen är att skapa en garanti för att samtliga elever som går i grundskolan ska få tillgång till regelbundet arbete med konst, film, dans och teater. Eleverna arbetar med dans, film och konst med regelbundna intervaller och kan på så sätt utveckla sina kunskaper inom de olika områdena över hela grundskolan. Årskurs 1, 4 och 7 arbetar med dans och rörelse, årskurs 2, 5 och 8 med film och årskurs 3, 6 och 9 med konst.

För mer information om utställningen och projektet "Skapande skola" kontakta vikarierande kulturutvecklare Malin Nilsson, vars kontaktuppgifter du finner här till höger.

Följ även Osby kommun på:

Facebook: www.facebook.se/osbykommun

Twitter: www.twitter.com/osbykommun

Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad: 2012-02-29

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig. För att vi ska kunna svara på eventuella frågor i din kommentar, är det mycket viktigt att du fyller i din e-postadress nedan. Du behöver även svara på en kontrollfråga för att skicka formuläret.

Kontakt