På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Nyhetslistan / HBTQ-certifiering skapar bättre arbetsklimat och bemötande
Lyssna

HBTQ-certifiering skapar bättre arbetsklimat och bemötande

2017-10-12

Regnbågsflagga hissad i flaggstången

Kultur och fritid i Osby omfattar många verksamheter. Ishallen, simhallarna och biblioteket är några av de platser där vi möter många människor varje dag. För att vi ska bli bättre på att möta alla Osbybor har Kultur och fritid blivit HBTQ-certifierad.

 Varför har Kultur och Fritid HBTQ-certifierat sig?

Den här frågan har vi fått i många olika former från besökare i ishall, simhall och våra andra verksamheter. Kultur och Fritid är till för alla, och för att vi ska bli bättre på att möta alla Osbybor har vi gått en normkritisk utbildning som anordnas av RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoner och queeras rättigheter). Utbildning har lett till att vi fått ett bättre arbetsklimat, fått syn på oskrivna regler i samhället och därmed kan ge ett ännu bättre bemötande.

- Under frukosten berättade jag för min då trettonåriga son att jag skulle gå en Hbtq-certifieringskurs. Jag förklarade att det var "för att alla ska känna sig välkomna på bibblan". Svaret från honom  gjorde mig glad, för han har ju rätt, det ska vara självklart: "Det behöver man väl inte gå på kurs för", säger bibliotekschef Helena Götesdotter.

I framtiden kanske detta är självklart för alla men för att skynda på utvecklingen så kan HBTQ-utbildningen vara ett steg i rätt riktning.

- Ambitionen att behandla alla lika kan i praktiken innebära osynliggörande av alla som inte faller inom normen, t ex att en familjebiljett på simhallen med bild på blond mamma, pappa och två barn. Alla familjer ser ju olika ut, och då är gruppbiljett bättre, säger sim- och ishallschefen Fredrik Johnsson.

Osby bibliotek är det tredje biblioteket i Skåne efter Malmö och Lund som certifierats. Certifieringen gäller i tre år framåt.

- Jag tror att vi genom att öka vår kunskap blir bättre på att se normerna i samhället också blir bättre på att bemöta alla människor, oavsett kön, ålder, etnicitet, sexuell läggning, religiös tillhörighet eller med olika funktionsvarianter, det vill säga diskrimineringslagens prioriterade målgrupper, säger kultur- och fritidschefen Reia Sofiadotter Collberg.

Vill du veta mer kan du läsa vår HBTQ-handlingsplan.

Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad: 2017-10-12