På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Nyhetslistan / Fortsatta företagsbesök under våren
Lyssna

Fortsatta företagsbesök under våren

2018-02-13

Politikers och tjänstemäns företagsbesök runt om i kommunen fortsätter under våren 2018. Under slutet av januari och början av februari har man besökt flera företag i Lönsboda.

Vecka 6 besöktes LNT och Majbritts blommor & presenter i Lönsboda. På LNT tog Håkan Lennartsson och Niklas Nilsson emot och berättade bland annat att LNT är den enda järnaffären i Osby kommun och även en av landets ledande återförsäljare och distributör av sprängämne, borrutrustning och slipmaterial till blockstensindustrin.

Anneli Nilsson driver Majbritts Blommor & Presenter, bredvid järnaffären. Hon visade upp och berättade om verksamheten och det stora sortimentet med välkända varumärken och samarbetet med Christer Bording och Svarta Bergen.

Under dessa två företagsbesöken berättade politikerna att det ständigt arbetas för Sydostlänken. Företagarna lyfte också fram denna fråga som är av stor vikt för Lönsbodas framtida utveckling. Man tycker att kontakten med kommunen är bra när det behövs och betonade vikten av snabb agerande från kommunen i nyetableringsfrågor.

Vecka 7 besöktes Protech i Lönsboda. Protech tillverkar maskiner och utrustning för värmebehandling, i form av till exempel rökning och kokning, av livsmedel. VD Mats Svensson berättade om verksamheten, som inbegriper flera olika bolag och vad som gör att man är Skandinaviens största tillverkare av den här typ av utrusning.

När man diskuterade vad och hur kommunen kan göra för att ge så bra förutsättningar som möjligt, tog Mats Svensson upp tillgången till svetsutbildning.
-För vår verksamhet är det mycket bra och viktigt att det finns bra svetsutbildning i kommunen och därför ska vi måna om den välrenommerade utbildning som i dag finns på Ekbackeskolan.

Uttnyttja värdet av det "svarta guldet"

För någon vecka sedan veckan gjordes ett företagsbesök på Kullaro, även det i Lönsboda, där Anders och Jennie Kullaro tog emot och berättade om företaget, som sedan 2016 arbetat med form och inredning av traktens svarta guld; Diabas. Man tillverkar bland annat smycken, heminredning, möbler och konst.

Under besöket fick politiker och tjänstemän från Osby kommun veta mer om tillverkning, företagets förutsättningar och framtidsplaner och man pratade också om vad och hur kommunen kan göra för att underlätta för företaget. Jennie förde fram att man upplever bra support från kommunen och betonade att det är viktigt att kommunen ser och utnyttjar värdet och det unika med verksamheten och diabas, som bara finns i Lönsbodatrakten och ingen annanstans i världen.

Representanterna från kommunen uttryckte att tillgången till diabas och att det också finns företag som grundar sin verksamhet på det, är mycket värdefullt för besöksnäringen i kommunen.

Nyhetsarkiv

Sidan uppdaterad: 2018-02-14