På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Näringsliv & jobb / Jobb och praktik / Lediga jobb

Uppdrag som kontaktperson, ledsagare och avlösare enligt LSS

Anställning

Tidsbegränsad anställning

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill ha ett betydelsefullt uppdrag som kontaktperson, ledsagare eller avlösare!

Att arbeta som kontaktperson innebär att du är med och stöttar en person med funktionsnedsättning för att bryta social isolering. Det kan till exempel innebära att ni deltar i sociala sammanhang och gör aktiviteter tillsammans. Uppdragens omfattning ser olika ut och kan variera från några timmar per vecka och uppåt. Uppdragen utförs främst på dag- och kvällstid men kan också innefatta sena kvällar.

Att arbeta som ledsagare innebär att du stöttar en person med en funktionsnedsättning att kunna leva som andra och delta i samhällets gemenskap. Ledsagarservice innebär att man stöttar personen i fråga att till exempel kunna komma till en aktivitet eller ta del av kulturlivet. Uppdragens omfattning ser olika ut och kan variera från några timmar per vecka och uppåt. Uppdragen utförs främst på dag- och kvällstid men kan också innefatta sena kvällar.

Att arbeta som avlösare innebär att du ska avlösa en närstående till ett barn, ungdom eller vuxen med en funktionsnedsättning. Du arbetar i den enskildes hem och närmiljö. Uppdragens omfattning ser olika ut och kan variera från några timmar per vecka och uppåt. Uppdragen utförs främst på dag- och kvällstid men kan också innefatta sena kvällar och nätter.

När vi får ett uppdrag om att en person har rätt till ledsagarservice, kontaktperson eller avlösarservice försöker vi hitta en utförare som matchar den enskildes behov och önskemål. Vår strävan är alltid att både den enskilde, och du som utförare ska trivas med insatsen/uppdraget och att ni båda ska tycka det är givande. Vårt mål är också att du ska känna att du har stöd från din arbetsgivare, och att du får den informationen du behöver för att kunna utföra ditt uppdrag så bra som möjligt. Vi förväntar oss att du visar engagemang, följer det som bestäms tillsammans med den enskilde, samt de regler vi har för uppdragen.

Ange i din ansökan vilket uppdrag du visar intresse för kontaktperson, ledsagare eller avlösare.

Kvalifikationer

Olika uppdrag kräver olika kvalifikationer, erfarenheter och kunskap. Vi ser därför gärna att du som tycker att det verkar vara intressant söker, oavsett vilka kvalifikationer du har.
Gymnasieutbildning inriktning barn- och ungdom, fritid- eller omvårdnadsprogram är dock meriterande, liksom pedagogiska eller beteendevetenskapliga kurser och tidigare erfarenhet och kunskap om olika funktionsnedsättningar.

Kontaktpersoner

Towa Petersson, Samordnare LSS
0479-528251
Towa Petersson

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare kan nås genom växeln0479-528000

Ansökan

Sista ansökningsdatum: den 31 januari 2018

Ansök via webben

Skicka din ansökan