På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Kommun & politik / Sociala medier

Sociala medier

Utvecklingen av sociala medier går snabbt. Nya kanaler och tekniker dyker upp. Osby kommun tar del i utvecklingen genom att använda sociala medier på olika sätt. Vi använder bland annat twitter och facebook. I vänstermenyn hittar du länkar till de olika medierna.

Varje verksamhet ansvara för sitt respektive konto. Ansvaret för kommunövergripande riktlinjer och policies för social medier ligger hos kommunens kommunikatör, vars kontaktuppgifter du finner här till höger.

Kommunstyrelsen har antagit riktlinjerna för användning av sociala medier i Osby kommun. Om kommunens riktlinjer strider mot framtida anvisningar från Sveriges Kommuner och Landsting eller annan reglerande myndighet, ska bestämmelserna justeras i enlighet med dessa och meddelas kommunstyrelsen. Riktlinjerna går att ladda ner i PDF-format i länken här till höger.

Twitter

Twitter är en social nätverkstjänst och mikroblogg som möjliggör för användare att skicka och läsa meddelanden. Meddelandena är textbaserade och får vara högst 140 tecken långa. Dessa visas öppet på användarens profilsida. Användare kan prenumerera på andra användares meddelandeflöde, vilket kallas '"att följa". Alla användare kan skicka och läsa tweets via Twitters webbplats, men många väljer istället att utnyttja tredjepartsapplikationer, då dessa är anpassade för att fungera exempelvis i en mobiltelefon. Det kostar ingenting att använda Twitter.

Twitter Osby kommun

Facebook

Facebook är ett socialt medium eller en social nätverkstjänst. Användarna kan skapa en personlig profil, lägga till andra användare som vänner och utbyta meddelanden, samt få automatiska meddelanden när någon postar meddelanden eller media på deras profil. Dessutom kan användare ansluta sig till intressegrupper, som exempelvis arbetsplats, skola eller universitet. Det kostar ingenting att använda Facebook.

Facebook Osby kommun

Facebook Kultur och bibliotek i Osby kommun

Facebook Naturbruksgymnasiet i Osby kommun

Facebook Simhallar i Osby kommun

Facebook Fritidsgården Pulsen

Facebook Fritidsgården Bulten

Sidan uppdaterad: 2011-10-05

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig. För att vi ska kunna svara på eventuella frågor i din kommentar, är det mycket viktigt att du fyller i din e-postadress nedan. Du behöver även svara på en kontrollfråga för att skicka formuläret.

Kontakt