På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Kommun & politik / Internationellt arbete

Internationellt arbete

Osby kommuns internationella arbete bedrivs företrädesvis genom medverkan i olika EU-projekt och vänortsutbyte.

Osby kommun har en politiskt antagen policy och strategi för internationellt arbete. Läs gärna mer under rubriken Dokument till höger.

I Skåne nordost finns sedan 2009 ett etablerat samarbete kring EU-frågor och gemensamt EU-kontor är lokaliserat i Hässleholm. Personalen där har spetskompetens inom EU-området och fungerar som ett viktigt stöd för kommunerna i Skåne nordost. En arbetsgrupp - med representanter från kommunerna och personal på EU-kontoret - träffas  regelbundet. Mer om EU-kontoret finns att läsa under rubriken Relaterade länkar till höger.

I Hässleholm finns också ett Europa Direkt-kontor. Mer information om Europa Direkt finns under rubriken Relaterade länkar till höger.

Osby kommun har vänorter i Gribskov i Danmark och Kretinga i Litauen. Mer information om vårt vänortsarbete finns att läsa under fliken Vänorter till vänster.

Sidan uppdaterad: 2013-09-02

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig. För att vi ska kunna svara på eventuella frågor i din kommentar, är det mycket viktigt att du fyller i din e-postadress nedan. Du behöver även svara på en kontrollfråga för att skicka formuläret.

Kontakt