På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Kommun & politik / Kommunens ekonomi
Lyssna

Kommunens ekonomi

Tillståndet i kommunens ekonomi är avgörande för hur Osby kommun kan klara de uppgifter som invånarna förväntar sig av sin kommun inom resurskrävande verksamheter som skola, vård och omsorg. Uppdraget är att ha en hög kvalitet i ekonomistyrningen i syfte att uppnå en ekonomi som ger en långsiktig ekonomisk balans och god ekonomisk hushållning.

Osby kommun har inom en överskådlig tid haft en ekonomi i balans, en stabil ekonomisk utveckling och en god kontroll över kostnaderna. Som ovan nämnts representerar ett fåtal verksamheter merparten av den totala skattefördelningen, vilket dock är en vanligt förekommande bild inom de flersta kommuner.

För statistik och jämförelse med andra kommuner rekommenderas Kommun- och landstingsdatabasen (Kolada) och Räkenskapssammandraget från SCB. Länkar finns tillgängliga till höger. I Osby kommun arbetar vi aktivt för att öka andelen elektroniska fakturor från våra leverantörer. Detta ställs också som krav i våra upphandlingar.  Läs mer om fakturering och om elektroniska fakturor i Osby kommun.

Kommunens organisationsnummer: 212000-0902

Kommunens Bankgiro: 281-6809

Fakturadress:
Osby kommun
Box 114
283 22 Osby

Sidan uppdaterad: 2017-11-22

Kontakt