På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Kommun & politik
Lyssna

Kommun & politik

Här under kommunsidorna hittar du information om det mesta som har med politik, påverkan, medborgare och förvaltning att göra. Vi vill ge dig den information du behöver för att kunna vara en aktiv och engagerad medborgare.

Så här fungerar kommunen

Kommunen ansvarar för det mesta den samhällsservice som finns där vi bor såsom skolor och förskoleverksamhet, socialtjänst, äldreomsorg, räddningstjänst, vatten, gator och avlopp, bostadsplanering, fritidsanläggningar, bibliotek och mycket annat. Vissa verksamheter är kommunen skyldiga att ha enligt lag. Andra verksamheter är frivilliga och beslutas av våra förtroendevalda politiker.

För att hantera allt detta krävs en organisation med anställd personal. Vad som ska göras bestäms av våra kommunmedborgare, men då alla inte kan delta i besluten har vi förtroendevalda, politiker, som representerar oss medborgare och fattar beslut. Våra förtroendevalda väljer vi som kommunmedborgare själva i kommunvalet vart fjärde år.

Så styrs Osby kommun

Det finns två hel- respektive 90%-arvoderade politiker i kommunen.

- Kommunstyrelsens ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S)

- Oppositionsrådet Niklas Larsson (C)

Sidan uppdaterad: 2017-03-06

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig. För att vi ska kunna svara på eventuella frågor i din kommentar, är det mycket viktigt att du fyller i din e-postadress nedan. Du behöver även svara på en kontrollfråga för att skicka formuläret.

Kontakta oss

 • Kommunledningsförvaltningen

  Briogatan 1
  283 31 Osby

  Tel växel: 0479-52 80 00
  Fax: 0479-52 81 65
  kommun@osby.se