På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Boende, miljö & trafik / Kommunikationer
Lyssna

Kommunikationer

Osbys läge utmed södra stambanan gör det enkelt och smidigt att ta sig till och från kommunen.

Vägnätet är väl utbyggt för nord-sydlig trafik. Ett flertal flygplatser och hamnar finns inom ett bekvämt räckhåll. Inrikesflygplatserna i Kristianstad och Växjö nås med bil på under en timme och den internationella flygplatsen Copenhagen Airport nås med tåg på lite drygt en och en halv timme.

Tåg

Öresundstågen, som trafikerar Osby sedan år 2002 och Krösatågen, som sedan 2013 trafikerar Osby och Killeberg, har inneburit en mycket positiv utveckling för kommunen. Regionaltågtrafiken på sträckan Kalmar/Växjö-Osby-Malmö-Kastrup/Köpenhamn innebär för resenärerna snabba och bekväma direktresor till och från orterna utmed sträckan. Till exempel tar resan till eller ifrån Älmhult och Hässleholm mindre än en kvart, Malmö och Växjö cirka en timme och Köpenhamn cirka två timmar. Trafiken innebär även goda förbindelser mot Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Kristianstad via byten i Hässleholm och Alvesta.

Buss

Busstrafiken binder samman små och stora orter inom och utom kommunen. Under senare år har trafiken mellan Lönsboda och Osby byggts ut och kopplats till gymnasieskolorna i Osby samt tågtrafiken i Osby. Vidare har trafiken för Lönsboda byggts ut till bland annat Broby och Kristianstad.

Information/bokning

Osby bibliotek och turistinformatin, Östra Järnvägsgatan 16

Skånetrafiken, www.skanetrafiken.skane.se, eller tfn 0771 - 77 77 77

SJ, www.sj.se eller tfn 0771 - 75 75 75

Sidan uppdaterad: 2017-05-12