På osby.se används kakor, bl.a. för anonym statistik. Du hjälper oss att göra en bättre webb om du accepterar kakor.

Du är här: Hem / Boende, miljö & trafik / Energi och klimatrådgivning
Lyssna

Energi och klimatrådgivning

Behöver du information eller har du funderingar kring din energianvändning i hemmet eller företaget? Då kan du vända dig till kommunens energi- och klimatrådgivare som kostnadsfritt kan ge dig opartiska råd och tips.

Kommunens energirådgivare arbetar med rådgivning till privatpersoner, organisationer och företag. Du kan få svar på frågor rörande val av värmekälla, ombyggnation, bidrag eller möjligheter att spara på hushållselen? Hör då gärna av dig per telefon eller e-post.

Företag

Företagare kan boka in en tid för översyn av deras energianvändning. Var finns störst besparingspotential för er?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om råd om teknikval och energihushållning!

Transporter

Transporter är den energisektor som är mest fossilberoende idag. Genom medvetna val har du stora möjligheter att påverka din klimatpåverkan. Visste du att två av tre resor i Sverige är kortare än två kilometer? Dessa resor är enklast att byta till andra transportslag så som att cykla eller att gå. Vilka onödiga resor kan du vara med och eliminera?

Besök Energimyndigheten för fler tips och idéer

Hos Energimyndighetens finner du aktuell information om dina energibesparingsmöjligheter i hemmet och på företaget, utvecklingen och tester av ny teknik, hjälp för hur du söker bidrag och mycket mer. Gå in på fliken om Hushåll eller Företag eller använd länken till höger.

Sidan uppdaterad: 2017-05-23

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig. För att vi ska kunna svara på eventuella frågor i din kommentar, är det mycket viktigt att du fyller i din e-postadress nedan. Du behöver även svara på en kontrollfråga för att skicka formuläret.